Nieuwe jonge inwoners geeft de gemeente Bronckhorst graag een groen welkom. Kinderen die worden geboren binnen de gemeente én kinderen die in hun eerste levensjaar verhuizen naar Bronckhorst biedt de gemeente Bronckhorst een gratis geboorteboom aan.

“Zo verwelkomen we hen op een bijzondere manier en schenken we aandacht aan biodiversiteit, die we met het geven van de bomen vergroten” laat de gemeente Bronckhorst weten. Bronckhorst heeft een lijst van bomen samengeteld waar mensen uit mogen kiezen. Deze bomen zijn gekozen omdat ze een mooie bloeiwijze en vorm hebben, maar vooral omdat ze een meerwaarde hebben voor de biodiversiteit. Het zijn voedselbronnen voor met name bijen, hommels, vlinders en vogels. Ook is de boom een mooi symbool van de verbondenheid met de geboortegrond en de woonomgeving van het kind. Het is de bedoeling dat de geboorteboom op eigen grond wordt geplant.

Op 26 november kunnen de bomen bij de gemeentewerf worden afgehaald. De jonge inwoners die hiervoor in aanmerking komen, hebben een brief ontvangen met alle informatie van de gemeente. Het doorgeven van een keuze kan tot 11 november via www.bronckhorst.nl/geboorteboom

© Foto: DREMPT.info