Active Living Orion start zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen Lycurgus aan de kampioenspoule in het volleybal. Door het wegvallen van Adam White en andere blessures bij ervaren krachten ziet trainer Dirk Sparidans de Doetinchemmers als underdog, desondanks kijkt hij uit naar de strijd om eremetaal en ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor zijn talenten.

“De jonkies moeten dat gaan oppakken en die staan echt te trappelen”, aldus de oefenmeester. “Dat is echt fantastisch om te zien. De wil om echt iets neer te zetten is echt ontzettend groot, maar ik denk dat door het wegvallen van onder andere Adam en de inzetbaarheid van Jasper (Diefenbach red.) dat wij niet meer de favoriet zijn.” Volgens middenaanvaller Diefenbach is er ook geen duidelijke favoriet in de eindfase. “Eerlijk gezegd zit het zo dicht bij elkaar dat het voor mij allemaal één pot nat is”, schetst hij. Volgens hem zijn alle teams in de kampioenspoule, op Sliedrecht na, gelijk aan elkaar. “Die hebben gewoon laten zien dat er een goed niveau gehaald kan worden, dus ik zie daar niet per se een favoriet in.”

In de kampioenspoule strijden zes ploegen in competitievorm om twee tickets voor de finale van het landskampioenschap. In de reguliere competitie werd Orion derde, tegenstander Lycurgus sloot het seizoen af als nummer vier. “Wedstrijden tussen Orion en Lycurgus dit seizoen hebben wel bewezen dat het altijd op en neer kan gaan en dat we ontzettend aan elkaar gewaagd zijn”, aldus Sparidans. “Ik verwacht wel weer een lange, intensieve en intense wedstrijd.”

Orion werd in de kwartfinale van de beker uitgeschakeld door Simplex SSS. In Europa werd ongelukkig verloren van de Griekse topclub Panathinaikos, eveneens in de kwartfinale. De landstitel is zo de laatste kans op eremetaal voor de mannen van Sparidans. “We hebben de doelstelling om kampioen te worden”, geeft Diefenbach aan. “Ik denk dat wanneer je het aan de club en het bestuur zou vragen, dat de doelstelling is.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8