© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap treft vrijdagavond in Eindhoven met de plaatselijke FC de huidige nummer zes van de competitie. Volgens assistent trainer Richard Roelofsen wacht de Superboeren een zware klus in het Jan Louwers Stadion, aangezien ze de drie laatste wedstrijd niet wisten te winnen van FC Eindhoven, waaronder in de play-offs.

“Je weet gewoon dat het lastige wedstrijden zijn, dat verwacht ik nu ook”, aldus Roelofsen. “Dus we moeten daar gewoon weer aan de bak.” Aanvaller Devin Haen verwacht veel van de Superboeren in het uitduel. Zeker omdat FC Eindhoven niet in de beste vorm steekt, de ploeg verloor de laatste vier wedstrijden op rij. “Ik denk dat wij een goede kans maken”, vult Haen zijn trainer aan. “Als we in balbezit soms maar wat rustiger zijn en onze kansen goed uitspelen, dan denk ik dat wij een hele grote kans maken en gewoon gaan winnen.”

De sfeer op de training is volgens Roelofsen omgeslagen na de 2-0 thuiswinst op Roda JC: “Je kan hele goede wedstrijden spelen, maar als je die verliest, dan doet dat niks met je vertrouwen. De hele week is dat positieve gevoel gebleven, dus dat is een voordeel.” Ook Haen merkt dat er positieve sfeer hangt: “We zitten er met z’n allen goed in en hebben er alle vertrouwen in. Dat doet ook al een hele hoop met het team, ook al is het voetbal nog altijd niet wat we willen.”

Roelofsen kan vrijdagavond geen beroep doen op Jan Lammers, Siem de Jong en Joel Valencia. De jonge Zieuwentenaar Devin Haen, die sinds twee wedstrijden als basisspeler het vertrouwen krijgt van de trainer, start weer in de eerste elf. “Het heeft me wel een boost gegeven natuurlijk want het is voor een spits altijd lekker als die speelt”, geeft het jeugdproduct toe. “En als die scoort natuurlijk ook.”

Haen hoopt te scoren, want zijn laatste doelpunt dateert uit september, toen hij trefzeker was tegen Roda JC. Toch ziet hij het niet als een obsessie: “Dan ga je alleen maar tegen jezelf voetballen. Ik wil het gewoon zelf heel graag laten zien en daar ga ik alles aan doen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal (archief)