De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart is vooruitlopend op zijn revalidatie ontslagen in het ziekenhuis. Hij was sinds maandag 6 februari opgenomen vanwege het Guillain-Barré syndroom.

“Stap één was de diagnose stellen, dat is gebeurd”, meldt de Doetinchemse voetbalclub zelf over de tijd van Poldervaart in het ziekenhuis. Het ziektebeeld van het syndroom houdt in dat de symptomen in de eerste fase verergeren. “De aanname is dat het dieptepunt is bereikt”, verklaart De Graafschap. “De klachten worden niet erger, waardoor er in het ziekenhuis weinig verder gedaan kon worden. Daarom is besloten dat Adrie naar huis kon. Stap twee is dat nu het revalidatieproces wordt opgestart.”

Poldervaart hoopt snel terecht te kunnen in een revalidatiecentrum voor de volgende stap van zijn behandeling. Hoe lang de revalidatie duurt en of een patiënt volledig hersteld is niet te zeggen. De taken van Poldervaart bij De Graafschap zijn sinds zijn ziekmelding overgenomen door de overige stafleden. Assistent-trainer Richard Roelofsen vervangt de oefenmeester voorlopig als eindverantwoordelijke.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8