© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij FC Eindhoven met 0-4 de eerste uitzege van 2023 geboekt. Aanvallende middenvelder Camiel Neghli was met drie doelpunten de grote man, terwijl Elie Raterink zijn debuut bekroonde met een goal.

De eerste helft was van beide kanten behoudend. FC Eindhoven kreeg de eerste kans. Na een pass van Tibo Persyn kon Evan Rottier aanleggen, maar doelman Hidde Jurjus bracht redding. Charles-Andreas Brym schoot even later uit kansrijke positie voorlangs. Het eerste echte wapenfeit van De Graafschap kwam van Philip Brittijn. De middenvelder kwam na een goede pass van Alexander Büttner niet tot een goed schot, zijn stifballetje ging voorlangs. Vlak voor rust was een poging van Brian de Keersmaecker een prooi voor Jurjus.

Tien minuten na rust kwam De Graafschap op voorsprong door een fraaie goal van Camiel Neghli, die op aangeven van Devin Haen de bal via de lat binnenschoot. Nadat Doetinchemmer Jasper Dahlhaus van dichtbij over schoot voor de thuisploeg, was Neghli opnieuw trefzeker. Ditmaal rondde hij een prima voorzet van Brittijn af: 0-2. Nadat hij inviel voor Haen, bekroonde Raterink uit Winterswijk zijn debuut via een fraaie schuiver met een doelpunt. Het slotakkoord was voor Neghli, die in de blessuretijd zijn derde scoorde.

Voor De Graafschap is het de eerste uitoverwinning sinds de zege bij Helmond halverwege november. De volgende competitiewedstrijd is op maandagavond 3 maart ook tegen de Noord-Brabanders. Eerst wacht op donderdagavond de bekerkraker tegen Ajax.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal