Op vrijdag 11 november wordt om 17.30 uur gestart met een Sint Maarten lampionnenoptocht in de Willibrordkerk in Hengelo. Daarnaast doen de kerken mee aan de ‘SchoenendoosActie’. Iedereen kan een schoenendoos inleveren vol met bruikbare spullen voor kinderen. Deze dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben.

Na het verhaal van St. Maarten in de Willibrordkerk lopen de deelnemers, op vrijdag 11 november, achter de muziek van Crescendo aan naar de Remigiuskerk, waar de kinderen een halve mantel van Sint Maarten krijgen, een halve pannenkoek. Daarna is iedereen vrij om zelf huis aan huis te gaan om velen te laten genieten van de lampionnen. De kinderen zien dat natuurlijk graag beloond met wat lekkers. Sint Maarten is het feest van delen. Hij deelde zijn mantel met een arme die het koud had. Dat willen de kerken ook doen in deze spannende tijd. Kinderen in noodsituaties en armoede zijn extra kwetsbaar. Daarom doen ze als Hengelose kerken mee aan de ‘SchoenendoosActie’. ze geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Tijdens de actie versieren de kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben zoals schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben.

Inleveren van de schoenendozen kan op de basisscholen in Hengelo Gelderland en Bekveld op 8, 9 of 10 november. Op 11 november in de Willibrordkerk in Hengelo, voorafgaand aan de St. Maarten viering & optocht om 17.30 uur kunnen de schoenendozen ook worden ingeleverd. Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van 5 euro per doos nodig. De kerken dragen ook dit jaar hier weer zorg voor. Dit hoeft dus niet toegevoegd te worden. Kijk op de website schoenendoosactie.nl voor de inhoud van zo’n schoenendoos en meer informatie.

© Foto: Kerken Hengelo gld