Boerderij ’t Hiddink in Ruurlo is zaterdag uitgeroepen tot mooiste boerderij van de Achterhoek. De boerderij van René en Annette Swienink won de verkiezing van Boerderijenstichting Achterhoek.

“De boerderij is zorgvuldig verbouwd. Veel oorspronkelijke details zijn gehandhaafd”, aldus de vakjury. “Samen met enkele omliggende erven oogt ’t Hiddink prachtig.” Negentien boerderijen hebben zich aangemeld voor de verkiezing, de tien boerderijen met de meeste stemmen van het publiek kregen een bezoekje van de vakjury. De prijzen werden zaterdag door Tweede Kamerlid Erik Haverkort uitgereikt, ’t Hiddink won de eerste prijs. De tweede en derde prijs zijn gedeeld: “Op de tweede plaats staan boerderij Oossink in Winterswijk en boerderij Ticheloven in Groenlo”, vertelt de jury. “De derde prijs ging naar boerderij ’t Hulzen in Winterswijk en boerderij De Witte Hemel in Drempt.”

Naast de vakjury heeft ook het publiek gekozen voor hun favoriete boerderij. “Bijna duizend mensen brachten hun stem uit”, laat de stichting weten. De meeste stemmen gingen naar De Witte Hemel in Drempt, zij ontvingen de publieksprijs. Een tweede plek was voor boerderij Maarse de Roos in Beltrum en derde in de publieksklasse werd boerderij De Sasse in Barchem.

“Het is belangrijk dat we historische boerderijen in stand houden”, laat voorzitter René Spekschoor weten. “Met deze verkiezing hebben we daar extra aandacht aan kunnen geven.” Dit jaar was de eerste editie van de verkiezing mooiste boerderij: “We zijn trots op de deelnemers en schrijven graag voor volgend jaar de tweede verkiezing uit.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Boerderijenstichting Achterhoek