Ondanks de inflatie en de energiecrisis, verkoopt tuincentrum GroenRijk aan de lopende band kerstartikelen. Met name de kerstbomen vliegen over de toonbank bij de winkel langs de weg van Zelhem naar Doetinchem. Maar ook de lampjes, ballen en kerststallen zijn nog altijd populair.

“De kerst leeft best wel”, vertelt Gerben Steentjes, eigenaar van het tuincentrum GroenRijk. Hij is blij dat de klanten, ondanks de oplopende inflatie en de huidige energiecrisis, nog steeds zijn winkel weten te vinden: “Ik was er wel bang voor, maar het valt eigenlijk best wel mee. De klanten komen nog steeds hun kerstballen, kerstbomen en kerstartikeltjes halen. Het enige verschil wat wij kunnen merken met andere jaren is dat de klanten iets later beginnen.” Volgens Steentjes komt dit vooral door de afgelopen coronajaren: “Toen wouden ze toch graag het huis versieren en daar begonnen ze wel eerder mee. En nu is het toch ietsje later.”

Naast kerstbomen en andere kerstartikelen, loopt ook de verkoop van lampjes goed. Met name de ledverlichting, is door de huidige energiecrisis erg in trek bij het tuincentrum. “Je ziet nu echt dat het een hot item is”, vertelt André Gerritsen, die als verkoo medemerker bij de lampjesafdeling actief is. Hij heeft advies hoe mensen zuiniger met hun versieringen kunnen omgaan, om zo kosten te besparen: “Door middel van een timer, die heb je er tegenwoordig op zitten. Die kun je inschakelen, zodat de lampjes acht uur per dag branden en dan weer zestien uur uitstaan. Dat scheelt heel veel energie.”

Steentjes is positief gestemd over de aankomende weken richting Kerstmis: “Ik verwacht de komende weken nog echt wel topdrukte.” Daarna hoopt de eigenaar van het tuincentrum zelf in alle rust kerst te vieren: “Ik ga lekker onder de boom zitten met een hapje en een drankje erbij.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8