© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

De kerstmarkt die de dorpsschool in Halle donderdagavond zou organiseren in de tent van Knalbal is afgelast. Door storm Pia is de hoofdtent ingezakt. Het voorval gebeurde eind van de middag.

De school uit Halle had de voorbereidingen getroffen om de kerstmarkt dit jaar in de feestelijke tent van het jubilerende Knalbal te houden. ”We stonden op het punt om te gaan kijken of de situatie veilig was om de kerstmarkt door te laten gaan. Vanmiddag leek het weer nog mee te vallen en stonden alle seinen op groen” laat schooldirecteur Rick Wolsink weten. Het schoolhoofd is druk bezig om toch nog een kerstmarkt te organiseren voor de kerstvakantie. ”We zijn met een team bezig om te kijken of er vrijdag nog wat voor de kinderen georganiseerd kan worden.”

Het team van Knalbal is druk bezig om de overgebleven tenten te laten zakken. Met behulp van shovels en kranen wordt er hard gewerkt om verdere schade te voorkomen en te voorkomen dat er materiaal door de weilanden waait of op de weg terecht komt. Bij het voorval is niemand gewond geraakt.