Donderdagavond nam Marianne Besselink afscheid als burgemeester van de gemeente Bronckhorst. Nadat ze acht jaar lang de burgemeester was neemt ze vanaf januari 2024 de stap richting het onderwijs. Ze zal dan in het nieuwe jaar voorzitter worden van het college van bestuur bij het Zone.college.

Vele belangstellenden kwamen naar het gemeentehuis om Marianne Besselink te bedanken. Inwoners van Bronckhorst, vele vrijwilligers van de vele verenigingen, wethouders, fractievoorzitters en collega-burgemeesters uit de regio kwamen naar Hengelo om samen met Frans Miggelbrink herinneringen op te halen. Door middel van vier tafelgesprekken kwamen er vele aan het woord waarmee de burgemeester veel heeft samengewerkt in de afgelopen jaren. Na groot applaus en een bos bloemen nam Marianne Besselink voor het laatst de microfoon en zei ”hartelijk dank allemaal”.

Bij het Zone.college gaat Besselink samen met Berend Pastoor het college van bestuur vormen. Ze neemt de plek in van Karin Pullen, die in september is vertrokken.

© Foto: Rob Verkerke

Meer foto’s in ons fotoboek