De tijdelijke landbouwsluis op de Wehlsedijk in Laag-Keppel is verwijderd omdat de eerste fase van de proef is afgelopen. Door het object was de Dorpsstraat in het stadje sinds eind maart afgesloten voor doorgaand verkeer.

De werkzaamheden voor het verwijderen van de tijdelijke landbouwsluis begonnen woensdag. Met behulp van graafmachines werd de sluis uit het wegdek nabij de brug verwijderd. Aan het einde van de middag was de tijdelijke wegversperring verdwenen en werd begonnen aan herstel van de weg. De werkzaamheden voor de heropening van de weg zijn naar verwachting vrijdag afgerond, waarna de Wehlsedijk weer volledig open is.

In augustus begint de tweede fase van de proef. Op maandag 21 augustus komt op de Keppelseweg (N814), net voor de rotonde van de Eldrikseweg en Barlhammerweg, een tijdelijke landbouwsluis. Deze ligt er tot maandag 20 november. Na afloop van de proef brengt een ambtelijke projectgroep een advies uit, waarna de gemeente en provincie een besluit moeten nemen.

De provincie wil gedurende de proef nog geen reactie geven over de resultaten voor de eerste fase. Hiermee wordt gewacht tot de hele proef eind november afgelopen is. Wel is er de afgelopen periode een enquête uitgedaan. Ook lieten raadsleden in de gemeenten Bronckhorst en Doetinchem hun onvrede blijken.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8