Lida Jolij-van Tongeren uit Hengelo is uitgeroepen tot Duurzame Ster van 2022. Op 8 november overhandigde wethouder Wilko Pelgrom van duurzaamheid de Duurzame Ster aan haar, vanwege haar grote inzet voor alles wat groeit en bloeit, in het bijzonder vlinders.

Lida heeft aan de Banninkstraat in Hengelo een vlindertuin aangelegd voor inheemse vlinders en bijen en is een trouwe teller voor de vlinderstichting. Ze is daarnaast deelnemer aan de groep Natuur op Bekveld, die kleur brengt in de gemeente door het inzaaien van bloemen langs de wegen tussen Hengelo en Toldijk, om insecten te ondersteunen.“Lida is een inspirerend voorbeeld voor anderen op het gebied van biodiversiteit. Met haar inzet voor de bijen en insecten maakt zij Bronckhorst een stukje mooier en duurzamer” aldus wethouder Wilko Pelgrom van duurzaamheid.

De Duurzame Ster is een speciale onderscheiding voor een inwoner of organisatie die op een bijzondere manier bijdraagt aan duurzaamheid in zijn of haar woonomgeving. Dit is een waardering die de gemeente op eigen initiatief uitreikt. Aanmelden hiervoor was niet mogelijk. De speciale stertegel zal op 11 november om 12.30 uur bij het gemeentehuis onthuld worden. Het is de zesde keer dat de Duurzame Ster wordt uitgereikt. Vorig jaar ging de eretitel naar basisschool De Kraanvogel, omdat de school goed duurzaam en klimaatbestendig bezig is.

Winnaars van de Duurzame Ster dragen bij aan het klimaat van morgen. Op Morgen is een platform van en voor iedereen in de gemeente Bronckhorst. Op Morgen is voor iedereen die groen, duurzaam en toekomstbestendig denkt en vooral ook doet. Dat gaat over de thema’s biodiversiteit, energie, circulair en klimaatadaptatie.

© Foto: Op Morgen