De Lochemse weekmarkt is tot eind december te vinden op de parkeerplaats van rijwielhandelaar Goossens aan de Prins Bernardweg. De gemeente Lochem pakt op dit moment namelijk de Grote Markt aan. De plek waar normaal gesproken de weekmarkt wordt gehouden. Om de gang naar de tijdelijke locatie aantrekkelijk te houden, maken bezoekers elke week kans op een cadeaupakket namens de marktkooplieden. Bezoekers krijgen bij elke aankoop een lot.

Wethouder Ria Leliveld van economische zaken trok op 4 oktober samen met marktonderneemster Sharon Klein Horstman van Holland Kaascentrum het eerste winnende lot. Alle ondernemers die op de weekmarkt staan, dragen bij aan het pakket. ”We hopen dat door deze actie nog meer mensen hun inkopen op de markt komen doen. Er is een leuk en divers aanbod, dus een bezoekje is zeker de moeite waard” aldus Ria Leliveld.

De Lochemse marktondernemers zijn allemaal erg blij met de actie. Marktonderneemster Willy van Coeverden van Wiva textiel is tevreden met de tijdelijke plek. De actie loopt nog tot het eind van het jaar en iedere week is er een trekking.

© Foto: gemeente Lochem