Woensdagavond organiseerde de gemeente Bronckhorst, samen met een werkgroep van ondernemers, weer de verkiezing Ondernemer van het Jaar. Ook was er een prijs voor de Starter van het jaar en werd de Publieksprijs uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een feestelijke avond in zaal Den Bremer in Toldijk, waar ruim 125 ondernemers bij aanwezig waren. Roel de Jonge van Rometron uit Steenderen werd Ondernemer van het jaar, Daymian Boenink van restaurant Pipa in Hengelo werd Starter van het jaar en Remco Reebeen van de Readshop in Zelhem won de Publieksprijs.

Een jury bestaande uit oud-ondernemers Henk Hollak en Jos Herwers, Cecile Takkenkamp van de Takkenkamp Groep, Edwin Tiggeloven van Fidon, Robin Koster van Moventem en raadslid Gerbert Tiecken koos de winnaars van de categorieën Ondernemer van het jaar en Starter van het jaar op basis van verschillende criteria en een bedrijfsbezoek. Criteria waren aanpak, toekomstvisie en missie, financiële gezondheid van het bedrijf, omgang met personeel, bijdrage aan werkgelegenheid, leiderschap, public relations en mate van onderscheidend zijn.

“Rometron won vanwege het ontwikkelen van een innovatief ontwerp voor spotspraysystemen dat inmiddels wereldwijd wordt toegepast. De Starterprijs ging naar Daymian Boenink van restaurant Pipa in Hengelo, omdat hij op een onbevangen, enthousiaste manier met een jong team een prima Italiaans restaurant heeft neergezet” aldus juryvoorzitter Robin Koster. De winnaar van de Publieksprijs bepaalden inwoners door hun stem uit brengen. Ruim 1.900 mensen brachten hun stem uit en Remco Reebeen van de ReadShop in Zelhem kreeg met 619 stemmen de meeste stemmen. De prijs voor de drie winnaars bestond uit een fraaie bokaal en een waardecheque voor een activiteit.

“Met de prijs spreken we onze waardering uit voor de ondernemers in de gemeente. Ondernemers zijn belangrijk. Ze zorgen voor de werkgelegenheid van inwoners, maar dragen ook in grote mate bij aan de leefbaarheid in de kernen” benadrukt wethouder Antoon Peppelman.

© Foto: gemeente Bronckhorst