Een speciale première van de Zwarte Cross-film ‘Vaak bu-j te bang’ in Oost Gelre en wel op vrijdag 14 oktober in Filmhuis Den Diek. Daarnaast wordt de film die dag op nog een beperkt aantal andere plaatsen in Oost Gelre getoond.

De film ‘Vaak bu-j te bang’ is het verhaal over het grootste festival van Nederland dat 25 jaar geleden begon als een jongensdroom van twee vrienden. Over brullende motoren en gillende gitaren. Maar ook over het Achterhoeks ‘noaberschap’, de grenzen van humor, over vooroordelen, tegenslagen én de liefde voor alles wat ‘apart’ is. Bijna 3 jaar lang volgden filmmakers Lars Gierveld en Floor van der Kemp de mensen achter de Zwarte Cross. De film is geproduceerd door De Coproducent.

De landelijke première vindt op 9 oktober plaats bij Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Daarna is de film in de Pathé-bioscopen te zien en vanaf 24 oktober ook op Videoland. Daarnaast wordt de film de 14e oktober ook getoond aan leerlingen van het Marianum Groenlo en Lichtenvoorde, en aan bewoners van Careaz Antoniushove en De Molenberg. Tenslotte stelt de gemeente Oost Gelre 300 gratis kaarten beschikbaar voor een filmvertoning bij de Mattelier.

Foto: De Feestfabriek