Buurtbewoners van outdoorcentrum Teamgamez in Wehl zijn geschrokken van het plan om een crossbaan aan het terrein toe te voegen. Het centrum, dat onder meer een paintballveld heeft, wil uitbreiden met een elektrische motorcrossbaan. Omwonenden ervaren al lange tijd overlast en zijn van mening dat de gemeente moet ingrijpen en vooral geen toestemming moet geven om uit te breiden.

De overlast varieert volgens verschillende buurtbewoners van geluidsoverlast, tot schade aan persoonlijke bezittingen en wildplassende, dronken bezoekers. Ze geven aan in een onleefbare situatie te zitten. Ad Smits woont langs het deel waar de motorcross zou moeten komen. “Waarom zou je ergens een vergunning voor verlenen, terwijl wij al zoveel overlast ervaren van de huidige activiteiten? Er wordt totaal geen rekening met de buurt gehouden” aldus Smits tegen Omroep Gelderland.

Ondernemer Rob Fuhler van het outdoorcentrum heeft een vergunning voor tien jaar aangevraagd. Wethouder Rens Steintjes legde de aanvraag twee weken geleden aan de gemeenteraad voor, maar stuitte op veel weerstand. De raad wil eerst een nieuw, onafhankelijk onderzoek naar de overlast die de buurt ervaart. Het huidige rapport, waar de wethouder zich vooralsnog op baseert, vinden diverse raadsleden onvolledig, niet onafhankelijk en gedateerd.

Foto: Pixabay