Evan Hilhorst (19) verloor vorig jaar zijn moeder als gevolg van kanker en besloot zijn emotie met zijn passie te combineren. Samen met zijn buurjongen, fiets- en voetbalmaatje Bram ten Dolle (19) zette hij een sponsoractie voor KWF op. Doel is geld ophalen door middel van een eendaagse fietstocht van de Achterhoek naar Antwerpen, genaamd ‘The Road to Antwerpen’. De tocht zal in Geesteren beginnen en dus eindigen in Antwerpen.

Op Koningsdag, donderdag 27 april, rond 18:30 uur zullen de heren worden uitgezwaaid. Burgemeester Joost van Oostrum zal ook bij het uitzwaaimoment aanwezig zijn. Daarna pakken zij samen de fiets en beginnen ze met de tocht ‘the Road to Antwerpen’. Ze pakken niet “zomaar” even de fiets. Ze gaan fietsen met een bijzondere reden; fietsen tegen kanker! Bram en Evan proberen de hele tocht in 1 dag te klaren. Inmiddels gaat de teller van de inzameling al richting de 60.000 euro. Via de website is het mogelijk om te doneren en op de hoogte te blijven.

Ook het zusje van Evan, Marin, draagt een steentje bij aan de inzamelingsactie. Zij gaat met de beste vriendin van hun moeder, waarmee ze altijd hardliep, een halve marathon lopen om geld bij elkaar te krijgen.

© Foto: RTV Ideaal