Woensdagmiddag reikte burgemeester Mark Boumans namens de koning het predicaat Hofleverancier uit aan Pluimveehouderij Tomesen. Tomesen is het derde Doetinchemse bedrijf dat het predicaat Hofleverancier mag dragen.

Om te vieren dat ze dit jaar honderd jaar bestaan vroegen ze het predicaat Hofleverancier aan. In 1922 begon het bedrijf in een boerderij midden in Dichteren. Nu, honderd jaar later is Tomesen in Doetinchem en de Achterhoek bekend. Roy en Maud hebben twee boerderijen, in Doetinchem en in Kilder.

Tomesen zoekt duurzame en lokale samenwerkingen op. De hennen komen bijvoorbeeld uit Babberich. De (zonne-)energie komt van hun eigen
zonnepanelen en via Agem. En de eieren zelf gaan naar de supermarkten en horeca in de buurt, of direct naar de klant door automaten bij de boerderij. Ook helpt Tomesen organisaties als Mini Manna, sportclubs en verenigingen met een financieel steuntje in de rug.

Het pluimveebedrijf heeft ook een bezoekersruimte. Helaas is die op dit moment dicht door regels rondom de vogelgriep. In de bezoekersruimte en op sociale media kan iedereen zien wat er op de boerderij gebeurt. “Het geeft ons energie om mensen te kunnen laten zien waar hun ei vandaan komt” aldus Roy en Maud.

© Foto: Gemeente Doetinchem