Woningeigenaren in de gemeente Aalten met een laag besteedbaar inkomen en een woning die onvoldoende is geïsoleerd, kunnen met subsidie van de gemeente Aalten energiebesparende maatregelen nemen aan hun woning. De maximale subsidie is 3.000 euro per woning per jaar. De subsidieregeling gaat in op 10 januari 2023.

“Bijna iedereen heeft te maken met hogere kosten voor gas en elektriciteit. Woningeigenaren met een woning met een laag energielabel, vaak slecht geïsoleerd, worden extra getroffen. De warmte vliegt soms letterlijk uit het raam. Met een of meer energiebesparende maatregelen kan de energierekening in veel gevallen flink omlaag worden gebracht. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar we zien tegelijkertijd dat het vaak om huishoudens gaat die deze maatregelen niet van hun spaargeld kunnen betalen, en die ook niet kunnen lenen. Voor hen is deze subsidie bedoeld. Ze kunnen er de bedrijven en vakmensen mee betalen om de maatregelen voor hen uit te voeren. En er zijn ook mogelijkheden voor woningeigenaren die zelf aan de slag gaan” aldus wethouder Erik Groters.

Alleen eigenaren van woningen die geen energielabel A of B hebben én een bouwjaar hebben van voor 2010, komen in aanmerking voor subsidie. In de loop van 2023 kunnen twee groepen woningeigenaren de subsidie aanvragen. Meerdere maatregelen komen voor subsidie in aanmerking; gevel-, spouwmuur-, dak-, zolder-, vloer- en bodemisolatie. En ook voor isolatieglas, een warmtepomp, zonnecollectoren, een zonneboiler en het plaatsen van zonnepanelen kan subsidie worden aangevraagd.

De volledige lijst met maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen is vanaf 10 januari te vinden via www.aalten.nl/energie en de gemeente Aalten heeft voor de subsidieregeling 275.000 euro beschikbaar gesteld.

© Foto: RTV Ideaal