Voor vragen over opvoeden en opgroeien kan iedereen in de gemeente Aalten, Oost Gelre en Winterswijk terecht bij het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek. Meestal komen die vragen van ouders, opvoeders en mensen die vanuit hun werk met kinderen en jongeren te maken hebben. Vrijwilligers die met jeugd te maken hebben, doen zelden een beroep op het Ondersteuningsteam. Om die ondersteuningsmogelijkheden onder de aandacht te brengen zoekt het Ondersteuningsteam samenwerking met (sport)verenigingen. Atletiekvereniging AVA’70 in Aalten is de eerste vereniging die zo’n samenwerking aangaat.

De samenwerking is het vervolg op een bijeenkomst van afgelopen november in de kantine van AVA’70. Elles Banda en Tamara Cuny van het Ondersteuningsteam maakten daar kennis met de jeugdtrainers en -leiders van AVA’70 en over en weer werden ervaringen uitgewisseld. Al snel bleek er een prima basis om met elkaar een volgende stap te zetten. De kracht van de samenwerking tussen het Ondersteuningsteam en AVA’70 is dat de medewerkers van het Ondersteuningsteam náást de trainers en begeleiders gaan staan en hen coachen op een zo goed mogelijke wijze met de jeugd om te gaan. Niet alleen op het gebied van hoogspringen, verspringen en hardlopen – waar de trainers van AVA’70 verstand van hebben -, maar ook wanneer het gaat over opgroeien en opvoeden.

”Ik ben ervan overtuigd dat dit meerwaarde heeft. Kinderen in onze gemeente moeten veilig en gezond op kunnen groeien. Het is heel erg belangrijk als anderen, naast ouders en opvoeders, daar een handje aan meehelpen. En dan heb ik het nog niet over de situaties waar de veiligheid echt in het geding is. Want helaas zijn ook die er, en dan kan inbreng van een coach of iemand anders die het vertrouwen van een kind of jongere heeft, echt het verschil maken” aldus wethouder Hans te Lindert.

© Foto: Gemeente Aalten