Sportbedrijf Doetinchem neemt vanaf donderdag weer een nieuwe identiteit aan en gaat verder onder de naam Sport-ID. De overkoepelende sportorganisatie van de gemeente beheert en exploiteert gemeentelijke sporthallen en Sportcentrum Rozengaarde, met als doel om meer inwoners aan het sporten te krijgen. “Het staat eigenlijk voor Sport In Doetinchem, maar met een kleine speling dat het ook als identiteit of als idee gelezen kan worden”, vertelt directeur-bestuurder Maurice Tepperik over de nieuwe naam.

De exploitatie van de accommodaties in coronatijd zorgt wel voor uitdagingen. Zo kampte zwembad Rozengaarde, dat al enkele jaren wordt beheerd door de organisatie, over het eerste halfjaar van 2021 met een tekort van een kleine 280.000 euro. “De kosten van een zwembad staan redelijk vast. Je kunt wel een beetje spelen met de energie, maar je kunt het water er niet uit laten lopen. En de omzet lag bijna helemaal stil”, laat Tepperik weten, die aangeeft dat de gaten gedicht worden. “Het Rijk heeft daarvoor bepaald dat er een extra subsidieregeling mogelijk is.”

Voorlopig ontbreekt de Topsporthal nog in de lijst met accommodaties van Sport ID, terwijl de gemeenteraad eerder dit jaar wel instemde met een overname. “De gemeente heeft uitgesproken daar met ons over in gesprek te gaan en die gesprekken zijn er nu ook”, aldus Tepperik. “We zijn met het huidige bestuur van de Topsporthal en de gemeente in gesprek om te kijken hoe we uiteindelijk zorgen dat het voor Doetinchem de beste oplossing krijgt.”

Foto: REGIO8