Buslijn 56 tussen Borculo en Deventer wordt door vervoerder Arriva opgeheven. Reizigers, waaronder scholieren en studenten, moeten vanaf december via Zutphen reizen.

De buslijn volgt voor een groot deel de route van provinciale wegen langs en door de kernen Epse, Harfsen, Laren, Lochem en Barchem. “25 jaar geleden was lijn 56 een sterke en snelle lijn met veel reizigers naar onderwijsinstellingen in Deventer”, aldus Arriva. Het aantal reizigers dat gebruik maakt van de verbinding is met vijftien procent afgenomen, wat reden is om buslijn 56 te schrappen. Volgens Nieuws uit Berkelland zijn reizigers in de nieuwe situatie dertig procent meer kwijt aan een vervoersbewijs om in Deventer te komen.

In Berkelland zijn er zorgen over het verdwijnen. Gemeentebelangen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. “De rechtstreekse verbinding vervalt, scholieren moeten straks in Zutphen overstappen van de bus naar de trein”, aldus de partij. “Wij verwachten dat dit, naast het ongemak vanwege een langere reistijd en overstap, ook hogere kosten met zich meebrengt.”

Foto: REGIO8 (archief)