De Stadsboerin Doetinchem heeft de finale bereikt van de Europese ARIA-prijs voor het beste sociaal economische plattelandsproject. Dit door LEADER Achterhoek ondersteunde foodproject kwam de eerste ronde glansrijk door. Initiatiefneemster van Stadsboerin Doetinchem, Ellen Willems, begon in 2019 met niet meer dan 1.200 euro spaargeld op een kaal stukje land bij gevangenis De Kruisberg in Doetinchem. “Ik wilde gezond voedsel verbouwen en aan kinderen laten zien hoe groente groeit. Kinderen weten helemaal niet meer waar hun eten vandaan komt” aldus Ellen. Stadsboerin Doetinchem heeft zich ontwikkeld tot een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is.

”Nu is het aan u, want de finale is een stemronde. Helpt u mee om het verhaal van Stadsboerin Doetinchem in Europa te verspreiden? U kunt tot 1 december stemmen door via de link op ‘Urban Farm Doetinchem’ te klikken. Op 4 december worden winnaars bekend gemaakt” aldus de organisatie van de Europese ARIA-prijs in een persbericht. Bij Stadsboerin Doetinchem trekken jonge mensen, vrouwen en minderheden samen op. Volwassenen en kinderen leerden er tuinieren en koken. Bij het project werken inmiddels vijf beroepskrachten. Dankzij Stadsboerin kreeg de kale plek achter de oude gevangenis nieuwe natuur en veel biodiversiteit.

Stadsboerin Doetinchem zet een grootste prestatie neer door de shortlist van 24 kandidaten afkomstig uit heel Europa te bereiken.

© Foto: Theo Kock