© Foto: RTV Ideaal

De ontwikkeling van de tweede fase van de wijk Heideslag in Wehl pakt de gemeente Doetinchem op een nieuwe manier aan. Normaal gesproken wordt er een verkavelingsplan uitgewerkt en worden daarna de kavels uitgegeven. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten om een deel van de grond al op een eerder moment te gaan uitgeven. Hierdoor kunnen betrokken starters verder meedenken over de invulling van deze plek voor kleine woningen. De kavels voor reguliere woningen worden op het gebruikelijke moment, na wijziging van het bestemmingsplan, uitgegeven.

Deze permanente woonvorm valt tussen tiny houses en reguliere woningen in. Het zijn huizen die maximaal 70 vierkante meter groot zijn en in totaal maximaal 150.000 eurokosten. De huizen kunnen vrijstaand, geschakeld of in een rijtje staan. In Wehl heeft de gemeente al verschillende gesprekken gehad met een groep starters. ”Met een vervroegde kaveluitgifte weten we in een vroeg stadium al wie er straks in de wijk komen te wonen. De groep kan zo samen, onder begeleiding van de gemeente, werken aan hun toekomstige woonomgeving. Zo willen we het verkavelingsplan voor de kleine starterswoningen graag verder uitwerken” laat een woordvoerder van de gemeente Doetinchem weten.

Ook kunnen de starters al groepjes vormen om bijvoorbeeld geschakelde woningen of rijwoningen samen te realiseren. De uitgifte van kavels gaat op de gebruikelijke manier van inschrijven en eventuele loting bij een notaris. Daarna worden optieovereenkomsten opgesteld. Naar verwachting draat de gemeente Doetinchem de kavels in de tweede helft van 2023 over en kan de bouw van de woningen starten.

Foto: RTV Ideaal (archief)