De voormalig Detmerskazerne in Eefde, is een perfecte locatie voor een mooie groene woonwijk. Het totale bouwplan voor deze locatie bestaat uit tachtig woningen. IJsseldal Wonen is van twintig huurwoningen de opdrachtgever. De andere zestig woningen zijn koopwoningen. IJsseldal Wonen en gemeente Lochem zijn blij dat er sociale huurwoningen worden gebouwd. Hegeman Bouw uit Vriezenveen bouwt vanaf medio oktober 2022, in opdracht van IJsseldal Wonen, vijftien eengezinswoningen. Bouwmaatschappij Ufkes uit Apeldoorn neemt vijf eengezinswoningen voor hun rekening.

Het gaat voor IJsseldal Wonen om twintig sociale huurwoningen. Het zijn kleine eengezinswoningen. De hoekwoningen zijn wat ruimer van opzet dan de tussenwoningen. Het zijn drie woonblokken van acht, zeven en vijf woningen. De vijf woningen, waarbij de bouw al gestart is, zijn al verhuurd. De overige vijftien woningen adverteert de gemeente Lochem binnenkort op Woonkeus Stedendriehoek. Mensen die staan ingeschreven bij Woonkeus Stedendriehoek kunnen reageren op deze woningen en eventueel hiervoor in aanmerking komen. informatie is te vinden op de website www.woonkeus-stedendriehoek.nl

Toen de Detmerskazerne in 2012 sloot, hoefde de gemeente Lochem niet lang na te denken over een nieuwe bestemming. Het was een goede plek voor een nieuwe, groene wijk. De architecten lieten zich inspireren door de oude buitenplaatsen in dit gebied. Tussen de woningen komt een gedeeltelijk autovrij park met kronkelende paden en een rijke schakering van bomen en heesters. De architectuur heeft een natuurlijke uitstraling die precies past bij de omgeving.

Foto: Gemeente Lochem