De komst van een zonnepark in Zieuwent is na dinsdagavond toch weer een stap dichterbij gekomen. Voor de zomer besloot de gemeenteraad van Oost Gelre nog om geen verklaring van geen bedenkingen af te geven, maar twee maanden later blijkt er toch wel een meerderheid te zijn in de gemeenteraad.

Het overvolle stroomnet was afgelopen juli de voornaamste reden dat raadsleden van de VVD, de Onafhanlijken Oost Gelre (OOG) en Nieuwe Liberalen Oost Gelre (NLOG) tegen het plan voor het zonnepark waren, zo bericht Omroep Gelderland. Bijzonder, omdat de gemeenteraad alleen planologisch moest kijken of het zonnepark viel te realiseren. “U beslist nu nog niet over de bouwplannen en de daadwerkelijke aansluiting op het stroomnetwerk”, zei wethouder Jos Hoenderboom twee maanden geleden. “Met dit plan willen we nu alleen mogelijk maken dat de vergunning voor de aanleg van het zonnepark straks kan worden gedaan.”

Het zonnepark aan de rand van Zieuwent, met ongeveer 5000 zonnepanelen, zou stroom moeten gaan opwekken voor ongeveer 750 huishoudens. De stroomkabel voor het zonnepark werd onlangs al getrokken.

Foto: Gemeente Oost Gelre