De Dorpsstraat en de IJsselweg in Laag-Keppel gaan toch open zodra de eerste fase van de werkzaamheden aan de Keppelseweg in Doetinchem is afgerond. Aanvankelijk wilde de gemeente Bronckhorst eerst kijken wat het verkeer zou doen, maar nu is besloten de wegen op maandag 10 oktober open te stellen.

“Daarna evalueren we wel of nieuwe maatregelen nog nodig zijn”, aldus een woordvoerder van Bronckhorst. De Dorpsstraat en de IJsselweg werden eind augustus afgesloten omdat de verkeersdruk was toegenomen door de afsluiting van de Keppelseweg. Per etmaal ging het om negenduizend passerende voertuigen in het straatje waar dertig kilometer per uur mag worden gereden. De afsluiting zorgde voor een golf van kritiek vanuit inwoners, zo roerde onder meer de Dorpsraad Hummelo zich.

Nu de eerste fase van het werk aan de Keppelseweg op vrijdag 7 oktober is afgerond, worden de Dorpsstraat en de IJsselweg op maandag 10 oktober voorlopig weer opengesteld voor het verkeer. Voor het einde van het jaar moet het werk voor de definitieve afsluiting van de Dorpsstraat van start gaan.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8