De gemeente Aalten heeft sinds woensdag een nieuwe kinderburgemeester. Tijdens een spannende middag in een volle raadszaal koos de jury uit vijf kandidaten voor Timon Grevink als kinderburgemeester van de gemeente Aalten. Ook de overige kandidaten krijgen een belangrijke rol, want samen met de kinderburgemeester vertegenwoordigen zij het komende (school)jaar alle kinderen van de gemeente Aalten in de naschoolse activiteitenraad in Aalten en Dinxperlo.

Kinderburgemeester Timon zit in groep 8 van de St. Jozefschool in Aalten. Timon wil als kinderburgemeester de stem van kinderen zijn in een leuke en veilige gemeente. Na een korte pitch van de kandidaten volgde een quiz met waar/niet waar vragen. De jury bestond uit raadsleden Alexander van der Graaff en Margo ten Bruin en voormalig kinderburgemeester Jurre Tadema. Tijdens de pauze vertelde Jurre over zijn ervaringen van het afgelopen jaar.

Jesse Koskamp, Morris Zomer, Kiana Rutgers en Thijs Roelofsen vormen dit jaar samen met kersverse kinderburgemeester Timon de naschoolse activiteitenraad (NAR). Onder leiding van jongerenwerkers Carissa Dieker en Jolien Stronks van Figulus welzijn gaat de NAR meedenken over sportieve en culturele naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisscholen in de gemeente Aalten. “Wij vinden het belangrijk om samen mét jongeren een passend aanbod vóór jongeren en kinderen op te zetten. De kinderen zelf laten meedenken met het aanbod voor leeftijdsgenoten is van grote waarde, zij beslissen op deze manier zelf over hun activiteitenaanbod”, aldus Jolien.

Foto: Gemeente Aalten