Op 20 en 21 oktober organiseren de gemeente Winterswijk en de gemeente Aalten samen een congres over duurzaamheid, het ‘International Sustainability Congress 2022: Municipalities Growing Greener’. Op donderdag 20 oktober staan er lezingen en excursies in Aalten en Winterswijk op het programma. Op vrijdag 21 oktober kunnen workshops worden gevolgd.

Winterswijk heeft in 2021 de European Green Leaf Award 2022 gewonnen. De Europese Commissie stelt deze prijs beschikbaar voor kleinere gemeenten en steden (20.000 tot 100.000 inwoners), die zich onderscheiden op het gebied van milieu en klimaat. Gemeente Aalten heeft zich in 2021 aangesloten bij de VNG-campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’. Deze gemeenten spreken uit dat zij een bijdrage willen leveren aan de doelstelling voor duurzame ontwikkeling die de wereld een betere plek maken.

Zowel gemeente Winterswijk als Aalten laten graag zien welke duurzame voorbeelden er in hun gemeenten zijn. Ze zijn trots op de diverse initiatieven die er zijn op het gebied van bijvoorbeeld zon- en windenergie, duurzame voedselproductie, circulair bouwen en watermanagement. Een bezoek aan die locaties maakt dan ook nadrukkelijk deel uit van het congresprogramma. In dat programma, onder leiding van dagvoorzitter Angelique Krüger, is daarnaast ruimte voor meerdere sprekers, onder hen klimaatdeskundige Helga van Leur, die over hun passie komen vertellen.

Deelname aan het (Engelstalige) congres is gratis. Aanmelden en meer informatie via growinggreener2022.eu

Foto: RTV Ideaal (archief)