Rooms-katholieke inwoners van Hengelo moeten in het nieuwe jaar voor diensten naar de kerk in Keijenborg, Lochem of Zutphen. De verkoop van de H. Willibrordkerk is volgens de overkoepelende parochie bijna rond, de laatste dienst is ingepland voor 14 januari.

“Op dit moment zit het verkoopproces in een afrondende fase”, laat bestuurslid Herman Heuver van de parochie HH. Twaalf Apostelen schriftelijk weten. De officiële overdracht staat gepland voor 31 januari. Kerkgangers van de H. Willibrordkerk krijgen voor die overdracht de mogelijkheid om de inboedel van de kerk over te kopen. Dat gebeurt op twee ingeplande ‘verkoopdagen’, op zaterdag 18 november en vrijdag 15 december. 

Wie de kerk heeft gekocht is niet duidelijk, evenals de toekomst van het kerkgebouw.  “Voor zover ons bekend is dat nog niet geheel ingekaderd, maar de gedachte is maatschappelijk”, laat bestuurslid Heuver weten over de toekomstige functie.  “Wel staat al vast dat de H. Willibrordkerk op 14 januari met een plechtige Eucharistieviering aan de eredienst onttrokken wordt.”

Het sluiten van de kerk in Hengelo is onderdeel van een groter besluit dat de parochie in 2021 nam. Vanwege een afname in kerkgangers moesten er meerdere locaties sluiten.  De huidige kerkgangers van de H. Willibrordkerk in Hengelo kunnen na 14 januari uitwijken naar de laatste drie kerken van parochie. Dit zijn de H. Johannes de Doperkerk in Keijenborg, de St. Janskerk in Zutphen en de St. Josephkerk in Lochem.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8