Zaterdag startte de vierde matchingsronde van Buddy to Buddy Bronckhorst. Een nieuwe groep buddy’s, Nederlanders en Nieuwkomers, maakte voor het eerst kennis met elkaar tijdens een lunch. De komende vier maanden trekken de buddy’s als koppel met elkaar op en gaan ze op ontdekking. Zo leren ze elkaar, de gemeente en andere culturen beter kennen en groeien vriendschappen.

In De Schure van Museum Smedekinck ontdekten de buddy’s afgelopen zaterdag wie er aan hen gekoppeld is als buddy. Daarna genoten de buddykoppels van een smakelijke lunch met Syrische gerechten en wisselden ze gegevens uit. ‘Wij hebben net afgesproken om samen te gaan sporten.’, vertelde Amar na afloop van de lunch. ‘We blijken allebei sportief te zijn en ik vind het leuk om dat samen te doen.’

Buddy to Buddy Bronckhorst koppelt nieuwkomers en Nederlanders aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid. Mensen ontmoeten elkaar individueel én maken onderdeel uit van een groep buddy’s die op hetzelfde moment start met het buddytraject. Vier maanden lang ontmoeten de buddy’s elkaar eens per week, waarbij Buddy to Buddy zorgt voor diverse groepsactiviteiten en begeleiding met betrekking tot het contact.

Foto: Paul Harmelink