Na een afwezigheid van twee jaar verheugt de organisatie van de Vordense Zomerfeesten zich op dit jaar. Van 22 tot en met 24 juli zullen de feesten niet meer plaatsvinden in het centrum van worden. Het evenement zal worden verplaatst naar de kasteelweide nabij de Horsterkamp/ Ruurloseweg.

”Een nieuwe start biedt nieuwe kansen! In de eerste plaats vanwege de alsmaar strenger wordende veiligheidseisen ín het dorp. Zomerfeesten worden als een groot evenement gezien, waardoor alle ingangen van en naar het centrum moeten worden afgesloten met hekken. Op een opener terrein, zoals de kasteelweide, zijn deze eisen anders, makkelijker en dus ook voordeliger. Bijkomend voordeel is dat het centrum van Vorden niet een week lang is afgesloten, waardoor alle winkels en horeca goed bereikbaar blijven” aldus de organiserende partij.

Hoewel de organisatie nog volop bezig zijn met de invulling van het muzikale- en kinderprogramma is men al heel verheugd te mogen melden dat zaterdag 23 juli op het hoofdpodium, éénmalig, het enige echte Vordense Songfestival een reünie gaat beleven. Kas Bendjen zal voor de gelegenheid weer één keer op de planken staan.

Foto: Rob Schmitz