In het weekend van de 24 Juli staat er iets nieuws te gebeuren wat ook tevens weer oud en vertrouwd is. De Vordense Zomerfeesten worden na 2 jaar Corona-stilte weer nieuw leven in geblazen, en niet zo’n klein beetje ook. Het hele feestterrein verhuisd naar de rand van het dorp met een nieuwe tent, een nieuw terrein, een nieuwe tap en nieuwe passie. Voor de vrijdag 22 en zondag 24 wordt nog gewerkt aan het programma, maar voor de zaterdagavond is het programma rond.

Terwijl de kermiscommissie, de VOV en de horeca zaten te broeden op hun nieuwe plannen zat in de oude oefenruimte van Kas Bendjen de gelijknamige muzikanten van weleer en hun crew voor de zoveelste keer te mijmeren bij alle mooie foto’s uit hun roemruchte carrière. Waar de gitaren en trommels ondertussen overwoekerd werden door spinrag, werd de een na de ander dvd, videoband bekeken en fotoboek verslonden.

Het songfestival Vorden werd georganiseerd vanaf 2003 tm 2009, 7 edities tijdens de Vordense kermis. In 2010 werd het opgestart en afgelast omdat de organiserende band Kas Bendjen stopte met muziek maken. De band was eigenlijk een echte boerenrockband, maar eens per jaar transformeerden ze zich naar een glad en sophisticated begeleidingsorkest in alle mogelijke genres.

Foto: Lianne Leunk