Zaterdag ontving Henk Vruggink uit handen van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve van de gemeente Lochem een Zilveren Knoop tijdens een studie-ochtend van Muziekvereniging Juliana Almen. De ochtend was een voorbereiding op het concert “Hout, Koper, Brons en Staal” op 6 juni 2022. De vereniging huldigt Henk Vruggink vanwege zijn 42-jarig dienstverband.

Het college van B&W kent de Zilveren Knoop aan Henk Vruggink toe als blijk van waardering voor maar liefst 42 jaar toegewijd en bevlogen muziekonderwijs. Daarmee wist en weet hij jong en oud in de gemeente Lochem door de jaren heen aan een muziekinstrument te krijgen en aan een lokale muziekvereniging te verbinden.

Het lange dienstverband bij een vereniging is op zich niet bijzonder genoeg om een Zilveren Knoop te mogen ontvangen. Daar is meer voor nodig. Henk Vruggink heeft met bijzonder veel inzet en toewijding van zijn hobby zijn werk gemaakt. Zo droeg hij bij aan verbinding in Almen én binnen Muziekvereniging Juliana. Een kleine kern met zo’n bloeiende muziekvereniging is een unicum. Zoiets kan alleen ontstaan met een bevlogen lid en muziekdocent als Henk Vruggink in de gelederen. Overigens gaf Henk ook in andere kernen les en bleek hij overal een drijvende muzikale kracht.

Foto: Gemeente Lochem