De beslissende fase van het seizoen is aangebroken voor de volleyballers van Active Living Orion uit Doetinchem. De ongeslagen koploper van de eredivisie speelde zondag de laatste thuiswedstrijd in de kampioenspoule en versloeg Amysoft Lycurgus met 3-2 in sets.

“Ik denk dat er zeker wel verbeterpunten zijn”, aldus midspeler Jasper Diefenbach na afloop van het duel in de goed gevulde Topsporthal. Orion had vijf sets nodig om zich te ontdoen van de Groningers. Trainer Dirk Sparidans sprak over een mooi gevecht tussen de teams, die elkaar volgende week opnieuw treffen in de bekerfinale. Diefenbach roemde vooral de teamgeest. “Ik vind het wel knap dat we de derde set er op vechtlust uithalen”, zegt de midspeler over de met 30-28 gewonnen set. “Je kan wat aanmerken, maar ik vind het wel mooi dat we gewoon winnen.”

In de kampioenspoule wacht nog één wedstrijd voor de strijd om de landstitel losbarst. Orion krijgt vijf wedstrijden om het eerste kampioenschap sinds 2019 te veroveren, waarvoor het drie duels tegen Lycurgus of Draisma Dynamo moet winnen. Dat de Doetinchemmers de ongeslagen koploper zijn, geeft trainer Sparidans geen zekerheid. “Ik heb een broertje dood aan mensen die zeggen dat het goed gaat omdat we bovenaan staan”, zegt Sparidans. “Ik zie nog zat dingen die verbeterd kunnen worden, en mijn spelers zien dat ook.”

Het eerste eremetaal wordt op Tweede Paasdag vergeven in de Van der Knaaphal in Ede. Daar staat de bekerfinale op het programma tegen Lycurgus, waarbij de Doetinchemmers een duidelijk doel hebben. “Die willen we gewoon winnen, dat is één van onze doelstellingen”, geeft Diefenbach aan. “Het is altijd mooi om een prijs te winnen, maar Lycurgus zal hetzelfde hebben. Ik denk dat we er een mooie pot van gaan maken.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8