Paardensport op topniveau en voor landelijke ruiters, entertainment, netwerken en een geweldige sfeer; dat is waar Outdoor Gelderland eindelijk weer voor kan gaan van 15 tot en met 19 juni. Voor het eerst niet op Papendal, maar op de prachtige terreinen van de familie Morssinkhof in Vragender. Mariska van Groningen van Outdoor Gelderland en Eric en Nory Morssinkhof van Paardensportcentrum Lichtenvoorde hebben recent de handen ineengeslagen. Er zijn prachtige plannen voor de 16e editie, die meer dan alleen paardensport zal ademen.

Die beleving en betrokkenheid van de regio heeft de familie Morssinkhof altijd essentieel gevonden. Hun accommodatie wordt niet alleen gebruikt voor internationale topevenementen, maar ook voor regionale activiteiten. Zo hebben rijverenigingen, voltigeurs, stamboeken, veilingen en de Special Olympics allemaal gebruik gemaakt van Paardensportcentrum Lichtenvoorde. “Outdoor Gelderland heeft een economische impact van een kleine 1,4 miljoen euro op de regio,” vult van Groningen aan. “Dat is echt veel. Tegelijkertijd proberen we met een veelzijdig, aantrekkelijk programma en vrije toegang op woensdag en donderdag de mensen uit de buurt een prachtig evenement te bieden.”

Qua voorbereidingen gaat het goed, ook al is het voor vele betrokkenen een grote verandering dat het evenement niet meer op Papendal maar in Vragender gaat plaatsvinden. “We zijn heel blij en dankbaar dat alle belangrijke sponsoren zijn meegegaan naar onze nieuwe locatie. Tegelijkertijd merk je dat het evenement hier in de omgeving heel mooi ontvangen wordt. Nieuwe bedrijven haken gewoon aan en het voelt wel alsof de regio het concours omarmt,” vertelt van Groningen.

Foto: Wendy Scholten