De Keppelse Golfclub krijgt zaterdag 23 april een heel bijzondere wedstrijd in huis. Het gaat om de nationale NGF-openingswedstrijd voor golfers met een fysieke beperking. Het is voor het eerst dat dit toernooi neerstrijkt op de golfbaan in Hoog-Keppel.

Zo’n 50 golfers strijden vanaf 10 uur om de punten in twee categorieën. De catogorieën zijn ingedeeld op de fysieke beperking en het beheersen van het spel. De fysieke beperkingen verschillen per golfer. Er zijn speciale voorzieningen en aparte trainers (pro’s) voor nodig. Spelers zijn erbij gebaat. Ze knappen ervan op. Golfen zorgt ervoor dat de spelers een aanzienlijke verbetering van hun fysieke en mentale gezondheidstoestand ervaren. Er zijn inmiddels 50 pro’s opgeleid die speciale les kunnen geven. Daarnaast hebben de golfbond NGF en de trainersorganisatie PGA Holland een samenwerking opgezet met meer dan 20 revalidatiecentra. Dat maakt het mogelijk om het golfen in te bouwen in het herstelprogramma.

Om de bijzondere openingswedstrijd van te kunnen organiseren is er een grote groep vrijwilligers bij de Keppelse Golfclub in touw. Voor de Keppelse Golfclub is het niet de eerste kennismaking met golfers met een fysieke beperking. Jaarlijks is er het “dubbele handicap-toernooi’, waaraan behalve de leden van de club ook een aantal spelers met een fysieke beperking meedoen. De leden brengen met dat toernooi geld bijeen voor de Stichting Fonds NGG, die golfers met een fysieke beperking ondersteunt. Dit jaar staat het op zaterdag 30 juli op de wedstrijdkalender.

Foto: Keppelse Golfclub