Wethouder Ria Leliveld zette onlangs Wim Janssen uit Laren en Hugo Hagemeijer uit Lochem in het zonnetje. De winnaars van de namenwedstrijd voor de twee nieuwe bruggen in Lochem kregen een heerlijke taart en een straatnamenbord mee naar huis. De provincie Gelderland zorgde voor de attentie en wethouder Ria Leliveld bracht het graag aan het tweetal over.

Wim Janssen bedacht als enige de naam Ampsense Knoop voor de fiets- en voetgangersbrug. Hugo Hagemeijer diende de naam van de Nettelhorsterbrug in voor de brug over het Twentekanaal. Hiervoor waren meer indieners, maar Hugo was er het snelst bij. “Jullie inzendingen zijn gekozen door onze inwoners als de mooiste namen voor de bruggen. Geïnspireerd door eeuwenoude landgoederen in onze gemeente. En verbinden daarmee de geschiedenis van Lochem met de toekomst”, aldus wethouder Leliveld.

De namenwedstrijd voor de twee bruggen was een groot succes. Bijna 800 naamsuggesties kwamen binnen. Ook brachten honderden mensen hun stem uit. De namen van Wim en Hugo zijn hiermee verbonden aan de twee bruggen, die straks prominent in beeld zijn.

© Foto: gemeente Lochem