De gemeente Oude IJsselstreek helpt mee met het opvangen van vluchtelingen en gaat drie nieuwe locaties inzetten als gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. ”We nemen onze verantwoordelijkheid en zien het als onze morele plicht om een bijdrage te leveren aan de vluchtelingenproblematiek”’aldus de gemeente Oude IJsselstreek.

Het aantal Oekraïense vluchtelingen blijft toenemen en extra opvanglocaties zijn daarom noodzakelijk. De panden die hiervoor ingezet gaan worden bevinden zich aan de Dr. Schaepmanstraat 61-63 in Silvolde, aan de Wijnwaarden 43 in Terborg en aan de Dames Jolinkweg 2 tot en met 4 in Varsseveld. In totaal bieden de nieuwe opvanglocaties ruimte aan ten minste 75 vluchtelingen.

Op dit moment verblijven er 147 Oekraïense vluchtelingen in Oude IJsselstreek: 28 in particuliere opvang en 119 in gemeentelijke opvanglocaties. Dit zijn het voormalige schoolgebouw De Drie Linden in Silvolde, het voormalige woonzorgcentrum aan de Dr. Van Hengelstraat in Ulft en de voormalige basisschool in Sinderen.

© Foto: Ministerie van Defensie