De nieuwe brug in de Burgemeester Bloemersstraat in Borculo krijgt de naam Thomas Lijferingbrug. Op voordracht van Stichting de Berkelzomp heeft het college hiertoe besloten.

In 1987 was het de heer Lijfering die het initiatief nam tot oprichting van Stichting de Berkelzomp. De oude Berkelvaart is door deze stichting met een eigentijds toeristisch concept weer beleefbaar gemaakt. Het is uitgegroeid tot een toeristische attractie van formaat. En kreeg ook navolging in Almen, Eibergen en Lochem.

Vanaf de oprichting tot eind 2007 was de heer Lijfering secretaris van Stichting de Berkelzomp. Na zijn aftreden als secretaris bleef hij actief als vrijwilliger. Hij hecht veel waarde aan kennisoverdracht over de Berkelscheepvaart en houdt hierover lezingen. Ook was hij bijzonder actief bij de voorbereidingen van de oude haven in het centrum. Bij zijn afscheid als secretaris is de heer Lijfering benoemd tot erelid.

Door de nieuwe brug in de Burgemeester Bloemersstraat is de doorvaart van de berkelzomp naar het centrum mogelijk. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de stichting in vervulling. Een wens die al bij de oprichting in 1987 werd uitgesproken.

© Foto: gemeente Berkelland