Het nieuwe college van het Waterschap Rijn en IJssel is bekend geworden. Dennis Wolsink is namens BBB het enige nieuwe gezicht als heemraad, Antoinet Looman, Floor Wissing en Peter Schrijver behouden hun rol naast dijkgraaf Hein Pieper.

Net als bij de provinciale verkiezing werd de BBB ook bij de waterschapsverkiezing de grote winnaar. Met negen zetels is het veruit de grootste partij, waardoor lijsttrekker Wolsink uit Ruurlo nu naar voren is geschoven als nieuwe heemraad. Looman (Water Natuurlijk), Wissing (VVD) en Schrijver (geborgde zetel LTO) zaten ook in de vorige periode al in het waterschapsbestuur. Eerder dit jaar werd ook bekend dat Pieper nog zes jaar doorgaat als dijkgraaf voor het Waterschap Rijn en IJssel. De bestuurder is sinds 2011 in dienst en is inmiddels gestart aan zijn derde termijn.

Het nieuwe bestuursakkoord van het Waterschap Rijn en IJssel, genaamd ‘In Vertrouwen Samen Vooruit’ is deze week ook aangenomen. Hoofdlijnen zijn daarin onder meer voorbereiden op de klimaatverandering, het versterken van dijken en het verbeteren van de waterkwaliteit. “Het hele bestuur wil het beleid samen met de inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden in het gebied verder vormgeven”, meldt het waterschap.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met REGIO8.

© Foto: Waterschap Rijn en IJssel