De afgelopen twee dagen zijn de medewerkers van Elver ondergedompeld in Zorgtechnologie. Tijdens Zorgtech ‘22 konden ze kennismaken met allerlei technologische snufjes die in de zorg gebruikt kunnen worden. Een bijzonder ontvangst door robot Pepper kon niet ontbreken.

Steeds meer technologie is beschikbaar om de zorg voor bewoners en deelnemers te verbeteren en de medewerkers te ontlasten. Iets wat met de huidige krappe arbeidsmarkt een welkome aanvulling is. Zo werd tijdens één van de workshops uitleg gegeven over een nieuw systeem voor Zorgdomotica dat in gebruik is genomen. Met dit nieuwe systeem krijgen bewoners meer eigen regie en een beter veiligheidsgevoel gedurende de dag en nacht. Per bewoner wordt samen met de begeleider, verwant en orthopedagoog bekeken wat de zorgvraag is en welke technologie daar het beste bij past.

Tijdens de workshop Lekker Slapen werd duidelijk gemaakt wat het belang van een goede nachtrust is en welk effect dat op mensen heeft. Door het inzetten van de MotionWatch of de Emfit en camera wordt ‘s nachts informatie over het slaapgedrag van de bewoner verzameld. Deze informatie wordt geanalyseerd en omgezet in bruikbare tips en handvatten om de slaap te verbeteren. Verder was er ook nog aandacht voor Slimme Incontinentie, de Virtual Reality bril en de truck van TZA (Technologie & Zorg Academie Achterhoek).

De organisatoren kijken terug op een geslaagde tweedaagse. ”Elver vindt het belangrijk om te blijven innoveren. Naast dat het kan bijdragen aan een gelukkig bestaan van bewoners en deelnemers kan het ook het werk voor medewerkers leuker en gemakkelijker maken” aldus het team van Elver.

Foto: Elver