Samen met camping De Betteld in Zelhem geven de gemeente Bronckhorst opnieuw gehoor aan de oproep van het COA om tijdelijk alleenstaande minderjarige vreemdelingen in de groepsaccommodatie op de Betteld op te vangen. Het gaat om jongeren van 13 tot en met 17 jaar voor de periode november tot en met maart 2023, daarna wordt de accommodatie weer door vakantiegangers gebruikt.

‘We horen allemaal over de voortdurende opvangproblemen van asielzoekers in Nederland. In het aanmeldcentrum in Ter Apel is te weinig plaats om net aangekomen asielzoekers op te vangen. Wij vinden het belangrijk dat we als gemeente en samenleving onze verantwoordelijkheid nemen. We hopen dat we met alle betrokkenen de jonge asielzoekers net zoals vorig jaar weer kunnen laten zien wat een mooie samenleving we zijn”, zegt burgemeester Marianne Besselink.

Begin september is met de direct omwonenden gesproken en deze bijeenkomst is positief verlopen. Afgesproken is dat bij aanvang maximaal 50 jonge asielzoekers geplaatst worden. Dit is gelijk aan het aantal in de afgelopen winterperiode. Er wordt alleen verruimd als dit past bij de mogelijkheden, waarbij ‘rust, orde en veiligheid’ belangrijke waarden zijn. Er zullen maximaal 70 jonge asielzoekers verblijven.

Foto: De Betteld