Vrijdagmorgen stapten wethouder Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre en het bestuur van de Stichting Exploitatie Meekenesch het zwembad in om een handtekening onder een contract te zetten. Door deze afspraak kan het zwembad 20 jaar vooruit.

Een zwembad is belangrijk, vindt 93 procent van de Nederlanders. En hoe ouder de mensen zijn, hoe meer ze de waarde van een zwembad onderstrepen is te merken in Lichtenvoorde. Elke maand komen er zo’n 5000 mensen zwemmen in Meekenesch. ”We zien verschillende doelgroepen het zwembad gebruiken. Dat we als gemeente het zwembad steunen, past prima binnen onze Sportvisie 2015- 2025. Wat ook belangrijk is: de stichting die het zwembad beheert, doet het uitstekend” aldus wethouder Bart Porskamp.

De gemeente Oost Gelre trekt bijna anderhalf miljoen euro uit voor de verbouwing. Die kosten worden verdeeld over de periode van 20 jaar. Daarnaast betaalt de gemeente vanaf 1 januari 2023 per jaar ruim 120.000 euro mee in het onderhoud en het gebruik van het zwembad. De stichting SEM heeft hiervoor een bedrijfsplan geschreven van nu tot aan 2042. Daarna is het technisch niet meer mogelijk om het gebouw te gebruiken zoals dat nu gebeurt.

© Foto: RTV Ideaal