Op de hoek van de Twenteroute en de Richterslaan komen twee gebouwen te staan. Naast woningen is er ook plaats voor kantoren. Het wordt een markante entree voor Lichtenvoorde: de Richterspoort. Op deze hoek komen 2 gebouwen met daarin 39 appartementen. Het gaat hier om koopwoningen en huurwoningen. Je kunt hier terecht als starter, maar ook als je wat ouder bent.

Bouwbedrijven konden eind vorig jaar ideeën aanleveren voor invulling van dit gebied. De gemeente Oost Gelre heeft gekozen voor het ontwerp van Bouwbedrijf Klomps en het architectenbureau Weusten Liedenbaum. Burgemeester Annette Bronsvoort en directeur Bram Klomps zetten afgelopen woensdag hun handtekening onder deze samenwerking.

In het andere gebouw komen woningen voor de middenhuur. Ook daar is op dit moment veel vraag naar. Deze zijn in principe voor mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huurwoningen of die geen hypotheek kunnen krijgen voor een betaalbare koopwoning.

De gemeente gaat nu beginnen met het veranderen van bestemmingsplan. Daarna kunnen inwoners die er belang bij hebben een reactie geven. Bouwbedrijf Klomps kan waarschijnlijk in 2024 beginnen met de bouw.

© Foto: RTV Ideaal