Op zondag 2 juli vindt Gluren bij de Buren voor de zevende keer plaats in Zutphen. Tijdens dit festival vinden er bij alle deelnemende hosts verspreid door Warnsveld en Zutphen optredens plaats in huiskamers en tuinen. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot en met 14 mei.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste inwoners stellen hun huiskamer of tuin open en (maatschappelijke) organisaties hun ruimtes voor een act en publiek uit de buurt.Tot en met 14 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Gluren bij de Buren biedt plaats aan (semi-)amateurpodiumkunstenaars uit Warnsveld, Zutphen en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer.

Gluren bij de Buren Zutphen wordt georganiseerd door Muzehof, Theater Hanzehof, Bij de Bieb, Stadsonderneming Zutphen en Stichting de Bühne.

© Foto: Maarten J Eykman