Voor de vernieuwde binnentuin van woongebouw de Huberroos in Doetinchem zette een werkgroep van bewoners zich sinds 2019 in. De binnentuin moet bewoners straks meer uitnodigen om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren. Met subsidie van het Oranje Fonds en de steun van GGNet en Sité kan de werkgroep hun plan realiseren. Komende vrijdag, 4 maart, starten de werkzaamheden. In het voorjaar volgt een feestelijke opening.

De binnentuin is onderdeel van woongebouw de Huberroos, waar woningcorporatie Sité eigenaar van is. Het gebouw bestaat uit 56 appartementen, waarvan GGNet er 22 huurt om beschermd wonen mogelijk te maken. In 2019 kwam het verbeterteam van de GGNet-locatie, dat bestaat uit enkele bewoners die daar via GGNet wonen en actief meedenken, met het initiatief voor de vernieuwde binnentuin. De huidige binnentuin voorziet volgens hen onvoldoende in de behoefte van bewoners om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren.

De werkgroep die uiteindelijk is gevormd heeft samen met een tuinarchitect een ontwerp bedacht binnen het thema ‘Samen Huberroos’. Door het vele groen, de natuurlijke materialen en de comfortabele meubels moeten bewoners zich straks uitgenodigd voelen om elkaar in de binnentuin te ontmoeten en er activiteiten te organiseren. Een grote wens van de betrokken bewoners. Ook GGNet wil er straks koffiemomenten en andere activiteiten organiseren.

Foto: Drijvende kracht achter het initiatief Roel (tweede van de rechts) bespreekt het plan voor de binnentuin samen met de hoveniers.