Stichting Foodpromotie Achterhoek en Platform Achterhoek Food hebben 21 bedrijven uit Achterhoek en Liemers beloond met bijzondere promotietassen. Volgens een deskundige jury uit de voedings- en agrarische wereld leveren deze bedrijven met hun lekkere, pure producten extra inspanningen op het gebied van natuurinclusiever boeren.

Dankzij hun natuurgerichte productie dragen deze bedrijven namelijk actief bij aan de gezondere ontwikkeling van natuur, milieu en de mooie leefomgeving. Zij maken niet alleen gebruik van de natuur, maar zorgen hier ook goed voor. Met bijvoorbeeld extra aandacht voor een vitaal bodemleven en bloemenranden langs akkers voor bijen en insecten. Ze maaien hun graslanden later om weidevogels in alle rust te laten broeden. Ze bemesten ook anders en gebruiken minder of geen chemische middelen. Zo maken deze boeren het landschap en leefomgeving steeds mooier en dragen ze bij aan biodiversiteit in Achterhoek en Liemers.

Met de promotietassen kunnen de boeren hun producten nog beter onder de aandacht brengen bij de consument en zo zorgen voor een eerlijk verdienmodel. Belangrijk omdat steeds meer winkels en consumenten kiezen voor lokale producten met een verantwoord, eigen verhaal. De betrokken boeren die natuurinclusiever werken en hun producten zijn te vinden op stichtingfoodpromotieachterhoek.nl.

Foto: stichting Foodpromotie Achterhoek