Afgelopen zaterdag vierde radio-dj Rob de Brouwer zijn 40 jarig jubileum. Inmiddels is Rob al een meer dan ervaren radio-dj met heel wat uren achter de microfoon en diverse mengtafels.

In 1982 begon het avontuur en was de jonge radiomaker nog geen 17 jaar. Het radio station heette Radio Bolo voorheen Radio 007. Bolo stond voor Bergeykse Organisatie Lokale Omroep. Gevestigd in het dorpje Begeyk in Noord Brabant waar de Brouwer is geboren en ook woonde. Via vele radiostations wist Rob zijn programma’s onder de aandacht te brengen. In 2006 stopte de dj bij de lokale omroep Valkenswaard gezien er een verhuizing van woonadres plaatsvond richting de Achterhoek. Rob is al sinds 2009 betrokken bij Radio Ideaal.

”Waar ik met trots kan zeggen mijn 40 jarig jubileum hier bij dit mooie fantastische station te vieren. Hier begonnen op de vrijdag tussen 22:00 en 00:00 uur met Ideaal Jukebox, later op de vrijdag tussen 20:00 en 22:00 uur met de verrukkelijke vrijdag en een aantal jaar later werd de Muzikale Brouwerij. Dit programma doe ik nog steeds en al heel wat jaren op de zaterdagmiddag, prime-time, van 14:00 tot 16:00 uur” lacht de Brouwer.

Foto: Rene Regelink