Een waar rallyfeest werd het dit weekeinde in en rond Hellendoorn, waar niet minder dan 140 equipes aan de start stonden van de 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally. Tienduizenden bezoekers kwamen op het rallyspektakel af, niet in de laatste plaats om Jos Verstappen in actie te zien. Maar ook de equipes die meedoen aan de GR Yaris Challenge lieten zich in het uiterst sterke deelnemersveld niet onbetuigd.

Yannick Vrielink verraste door dicht bij een top-10 klassering te komen in de door Bernhard ten Brinke (Skoda) gewonnen wedstrijd. Op de tweede plaats eindigde Björn Satorius in de door HWM gerunde Ford Fiesta, voor de als derde geklasseerde leider in het Open Nederlands Rally Kampioenschap, Kevin van Deijne (Hyundai).

Onder stralende weersomstandigheden en grote publieke belangstelling werd de Eurol Hellendoorn Rally een promotie voor de rallysport. De ambiance waarin de vierde ronde van de GR Yaris Challenge werd afgewerkt was geweldig en dat was van de gezichten van de deelnemers af te lezen.

Alle vier de Challenge-equipes kwamen de ruim 450 km lange wedstrijd met meer van 150 wedstrijdkilometers zonder noemenswaardige problemen door. Dat gold zeker niet voor veel andere equipes, waarmee de betrouwbaarheid en de snelheid van de onder het publiek ook populaire GR Yaris werd benadrukt.

Bernhard ten Brinke heeft een fantastische prestatie geleverd door de 41e editie van de Hellendoorn Rally op zijn naam te schrijven. Samen met zijn Belgische navigator Davy Thierie domineerde hij het hele weekend en liet hij de concurrentie ver achter zich.

© Foto: Johan Braakman

Meer foto’s in ons fotoboek